Call us directly: +40 747 287487
101/B, Izvoare, Harghita, Romania: View on Map

Find out more about us

Find out more about us

Kínálatunk

A Honor Villa személyzete gondoskodik arról, hogy ittlétének minden percét tartalmasan kitölthesse. Függetlenül attól, hogy lovagolni, biciklizni vagy gyalogtúrázni óhajt, esetleg a vadasparkunkat szeretné meglátogatni, minden program mellé módunkban áll kísérőt biztosítani. Egy mozgalmas nap után élvezettel fog a villába visszatérni, és még jobban fog esni ízletes vadhús-csemegéinkből belakmározni.
A Honor Villa hangulatos nappalijában pedig kényelmesen élvezheti a pihenést a kandalló előtt. A kandalló tüze élvezetesebbé tud tenni egy könyvet, és zamatosabbá egy pohár minőségi bort. Ha pedig nem borra vágyik, akkor hagyományos vadászital különlegességeiből is kedvére válogathat.A házimozi rendszerrel ellátott filmsarokban az erdélyi hagyományokról és vidékekről szóló filmgyűjteményünkből csemegézhet, vagy kedvenceit nézheti újra.

A honor Villa hagyományos vadász-jellege a legelső alpkőtől az utoljára becsavart villanykörtéig érezhető: műépítészek és belső építészek hosszú munkáját tükrözi. A Honor Villa az Ön elvárásainak óhajt eleget tenni.

Minden szobánk LCD-vel és külön mosdóval felszerelt, a reggeli friss újságot pedig természetesen mindig a küszöbén találja. A parkolás miatt se fájjon a feje: ingyenes parkolónk saját területünkön található, és folyamatosan megfigyelés alatt áll. Mindez azért, hogy Ön otthon érezhesse magát, és csupán a pihenésre kelljen odafigyelnie.

Szolgáltatásaink

  • Huszonnégy órás recepció
  • Reggeli- és ebédlő terem
  • Vadászcsárda
  • Vendégeink által használható konyha
  • Panoráma terasz
  • Kényelmes karosszeékekkel felszerelet nappali és kandalló
  • Ingyenes őrzött parkoló
  • Természetes alapanyagokból felszerelt játszótér
  • Olvasósarok és házimozi rendszerrel ellátott filmsarok
  • Ingyen WiFi az egész ház területén

Tevékenységek a Honor Villában és környékén

A Honor Villában nem kell aggódnia, hogy unalmasan fogja tölteni szabadidejét. Személyzetünk tartalmas programok széles skálájával próbál majd kedvében járni. Lovastúrákat még a villa megépülése előtt szerveztünk. Két éve „ballagott el” a lovaglóiskola első végzős generációja. Izlandi lovaink nyugodt, békés természetének köszönhetően a lovaglás már az első perctől egy kellemes és biztonságos élményt tud nyújtani. Az izlandi lófajta békés természete mellett azért is közkedvelt, mert ügetési stílusa eltér a megszokottól, és egy sokkal kellemesebb, könnyedebb lovaglási élményben részesít. Nem hiába választottuk ezt a fajtát. A másik figyelemreméltó jellegzetessége az összetéveszthetetlen mozgása, az úgynevezett tölt. Ez egy olyan sajátságos mozgásforma, amely szinte kizárólag csakis az izlandi póni sajátossága. A lábsorrend a lépésével megegyező, de ezt az egészen lassú tempótól a vágta sebességig képes fokozni. Ha valamihez hasonlítani akarnánk, talán a humán sportban a séta és a távgyaloglás kapcsolata lehetne felhozható példa. A tölt mozgás a lovas számára rendkívül kényelmes, nem ráz, kellemesen hintázó érzetet kelt, könnyű a lovon fennmaradni.
Ha ön rajong a vadon állatvilágáért, és szeretne mélyebben beletekinteni, esetleg vadakat fotózni, akkor ajánljuk figyelmébe az ivói vadasparkunkat. Az ivói vadaspark egy 320 hektáron elhelyezkedő terület, erdei patakok folynak át rajta, és hegyek veszik körül. Ez a vidék teremti meg azt a varázslatos milliőt, ahol a szavasok, őzek, muflonok és vaddisznók természetes környezetükben élhetnek. A vadasparkon végzett módosításaink a lehető legminimálisabbak: alig pár földutat és kerítést tettünk hozzá a meztelen természet szépségéhez.
Ha még határozatlan érkezési időpontjával és a kiválasztandó tevékenységével kapcsolatban, kövesse figyelemmel weboldalunk Újdonságok & Akciók menüpontját, ahol rendszeresen tájékoztatjuk az elkövetkezendő eseményeinkről és programjainkról. Ha pedig tényleg semmiről nem akar lemaradni, iratkozzon fel hírlevelünkre, és mi majd rendszeresen tájékoztatjuk minden izgalmas újdonságunkról.

Vadászat & Hagyomány

A vadászat egy olyan ősrégi hagyomány, mely kőkeményen kiállta az idő sarát, és összekapcsol minket gyökereinkkel. Ugyanakkor az történelem során állat és ember között kialakult kapcsolatnak is egy rendkívüli megtapasztalási formája.
A vadászat ősidők óta hozzátartazott a magyar nép tradícióihoz. A monda szerint Hunort és Magort egy csodaszarvas vezérelte a mesés vidékekre, ahol később népükkel megtelepedtek. Azonban az ősidőkben az ember csak annyit vadászott, amennyire szüksége volt a önmaga és családja ellátásának érdekében – mert tisztelte a vadat, és érdekelte annak fennmaradása. Ezt a hagyományt akarja a vadaspark életre hívni.

Egyebütt csak mese tündérország, gyermekek számára gondolták ki és népesítik be az ő ízlésük szerint, nálunk színvalóság. Én magam is jártam benne. Székelyországnak nevezzük. Ami szépet, ragyogót el tudunk képzelni, azt mind oda helyezzük. Mikszáth Kálmán


A kommunizmus idején Románia kétség kívül Európa legnagyobb vadászó-országa volt. Nicolae Ceausescu kommunista diktátor maga is fanatikus vadász volt. Úgy hírlett, hogy vadászatai során összesen több mint 200 barna medvét és 200 szarvast ejtett el. Ceausescu ugyan már húsz éve távozott az élők sorából, a vadállomány az viszont szerencsésen életben maradt.
Románia ma is messzemenőleg a legjobb lehetőséget nyújtja a barna medve trófeájára szomjazók számára. A Kárpátok érdekessége, hogy itt a barna medve jelentősen nagyobbra nő, mint Európa többi részein: akár 3 méternél magasabb barna medvéket is ejtenek el szinte minden szezonban.
A Kárpátok hegyvonulatai ugyanakkor a világ leghatalmasabb szarvasaival ajándékozta meg a vadászat fanatikusait.
Ezen kívül pedig Románia a két Európai ország egyike, ahol még engedélyezett a farkasra való vadászás. A vaddisznók szintén szép számban képviseltetik magukat a Kárpátok bércein, és az őzállomány sem elhanyagolandó Erdély lankásabb vidékein.

Tudjon meg többet az étel beszállítónkról

Tudjon meg többet az Ivói Lovardáról

Tudjon meg többet az Ivói Vadasparkról

 

Foglaljon Most!

Küldjön üzenetet nekünk! Írja le az érkezés dátumát, az eltölteni kívánt éjszakák számát, válassza ki a szoba típusát, vagy válogasson csomag ajánlatainkból!

Friss Ajánlatok & Akciók:

Check us on Tripadvisor: