Call us directly: +40 747 287487
101/B, Izvoare, Harghita, Romania: View on Map

Find out more about us

Find out more about us

Ofertele noastre de servicii

Personalul Vilei Honor are grijă ca fiecare minut petrecut la noi să treacă cu folos. Suntem în măsură să vă punem la dispoziţie ghizi sau instructori pentru orice activitate: călărie, ciclism drumeţii pe poteci de munte sau o vizită la Parcul de animale sălbatice. O zi plină de evenimente palpitante va fi încununată de bunătăţile culinare preparate din carne de vânat.

Dacă doriţi să petreceţi o zi liniştită în vilă, personalul nostru vă va sta la dispoziţie, pentru a vă îndeplini toate dorinţele. În livingul fermecător vă puteţi relaxa lângă şemineul în care trozneşte focul, alături de o carte sau un pahar de vin bun. După preferinţă, puteţi degusta şi câte un pahar din oferta de băuturi vânătoreşti speciale. Colţul filmelor vă pune la dispoziţie o colecţie de filme artistice sau filme documentare
despre frumuseţea plaiurilor transilvane şi obiceiuri tadiţionale.

Fiecare cameră este dotată cu grup sanitar propriu şi cu televizor LCD. Ziarul de dimineaţă îl veţi găsi în fiecare zi pe în faţa uşii camerei dumneavoastră. Vila dispune de parcare păzită şi gratuită. Toate facilităţile pa care vi le punem la dispoziţie vin în întâmpinarea dorinţelor dumneavoastră, aşa incât nu aveţi altceva de făcut decât să vă odihniţi şi să vă relaxaţi.

Unde dacă nu în munţi, izvoarele, apele, vântul, ploaia şi furtuna se nasc, cresc, copleşesc totul şi aduc apoi calmul unei lumi mai dornice de viaţă. Virgil Ludu

Ofertele noastre:

  • Recepţie 24 de ore din 24
  • Sală de mese
  • Bar vânătoresc
  • Bucătărie pentru folosinţa oaspeţilor
  • Terasă panoramică
  • Living cu fotolii şi şemineu
  • Parcare păzită şi gratuită
  • Teren de joacă ecologic pentru copii
  • Book and DVD corner
  • WiFi gratuit

Activităţi la Vila Honor şi în împrejurimi

Personalul nostru vă stă la dispoziţie cu o ofertă variată de petrecere a timpului liber, pentru ca nici un minut petrecut la Vila Honor să nu treacă fără folos. Drumeţiile călare au fost organizate încă înainte de construirea vilei, şi avem deja două generaţii de absolvenţi ai şcolii de călărie. Să înveţi să călăreşti un ponei islandez durează doar atât cât înveţi să mergi pe bicicletă. De la a treia oră de călărie, daca eşti începător, poţi porni în excursii cu un însoţitor.O altă caracteristică a rasei este aşa numita mişcare tölt, caracteristică numai poneilor islandezi: Ordinea pasilor este similara cu felul pasilor, astfel ăncât, la un moment dat, calul are 3 picioare simultan pe pamânt. În plus, de la un tempo foarte lent este capabil să-şi mărească în foarte scurt timp viteza până la galop. Mersul lor poate fi asemuit cu marşul forţat al militarilor. Se mai numeşte şi “running walk” (mers alergat). Datorită acestui mers, mişcarea cailor islandezi este legănată şi comodă pentru om, iar calaretul se poate ţine uşor in sa.

Dacă vă interesează viaţa animalelor sălbatice în mediul lor natural, dacă doriţi să le fotografiaţi sau filmaţi, vă recomandăm parcul zoogic de la Ivo (Izvoare). Parcul de animale sălbatice de la Ivo (Izvoare) se intinde pe o suprafaţă de 320 de hectare, este brăzdat de râuri şi înconjurat de munţi. În această regiune pitorească trăiesc în mediul lor natural căprioare, cerbi şi mufloni. Cele câteva poteci şi gardurile au fost intervenţia noastră minimă şi necesară în frumuseţea sălbatică a naturii.Pe site-ul nostru, la rubrica Noutati & Oferte sunt postate regulat informaţii atât despre programele în derulare cât şi despre cele viitoare. Urmăriţi-ne cu atenţie pentru a vă putea rezerva din timp locurile. Dacă doriţi să aflaţi despre toate evenimentele şi
programele organizate de noi, abonaţi-vă la NEWSLETTER.

Vânătoare & tradiţie

Vânătoarea, o ocupaţie străveche a omului, înseamnă trecut şi tradiţie, se împleteşte strâns cu evoluţia societăţii umane şi leagă civilizaţia modernă de cea a strămoşilor noştri. Vânătoarea se leagă de milenii şi de modul de viaţă al poporului maghiar. După cum spune legenda, în cursul unei vânători, un cerb fermecat i-a condus pe Hunor şi Magor pe pământurile pe care s-au stabilit ulterior cu popoarele lor. În decursul vremii, relaţia dintre om şi animal a îmbrăcat diferite forme. În timpurile vechi, oamenii vânau doar cât le era necesar pentru întreţinerea personală şi a familiei. Omul respecta vânatul şi era interesat în supravieţuirea acestuia, protejându-i totodată şi habitatul. Parcul nostru zoologic doreşte să reînvie şi să continue această tradiţie.

Hunting is the noblest sport yet devised by the hand of man. There were mighty hunters in the Bible, and all the caves where the cave men lived are full of carvings of assorted game … If you hunt to eat, or hunt for sport for something fine, something that will make you proud, and make you remember every single detail of the day you found him and shot him, that is good …
The Old Man and The Boy by Robert Ruark

În timpul comunismului România era una din ţările în care se organizau cele mai multe vânători din Europa. Dictatorul Nicolae Ceauşescu a fost un vânător fanatic. Se vorbea că ar fi împuşcat peste 200 de urşi şi 200 de cerbi. Au trecut mai mult de 20 de ani de la moartea dictatorului şi fondul de vânătoare al ţării a rămas la fel de bogat. România oferă astăzi cele mai bune posibilităţi pentru vânătorii care îşi doresc un trofeu de urs brun. În Carpaţii şi Subcarpaţii de pe teritorul României se înregistrează cea mai mare densitate de urs brun din Europa, jumătate din populaţia de urşi ai Europei trăind pe teritoriul ţării noastre. Ursul Carpatin mai are o caracteristică: este mai mare decât în alte părţi ale Europei, în fiecare sezon înregistrându-se trofee de urşi cu statura în jur de 3 metri. În Carpaţii noştri întâlnim una din cele mai viguroase populaţii de cerb comun din Europa, care oferă pasionaţilor vânătorii, cerbi cu statură deosebită şi cu trofee remarcabile. România este una din cele două ţări ale Europei în care se mai acordă autorizaţii pentru vânătoarea de lupi. Fondul de mistreţ şi cel de căprior este de asemenea bine reprezentat pe dealurile şi colinele împădurite ale Transilvaniei şi oferă multe satisfacţii vânătoreşti amatorilor de acest sport.
Se spune că în fiecare dintre noi sălăşluieşte un vânător. Frumuseţea plaiurilor noastre vă poate trezi pasiunea ascunsă pentru acest sport.
Vila Honor vă aşteaptă!

Afla mai mult despre cane de vanat

Afla mai mult despre Manejul din Izvoare

Afla mai mult despre Parcul de animale salbatice din Izvoare

 

Rezervă Acum!

Trimite un mesaj cu data sosirii, durata vizitei, tipul de camera dorita sau alege din pachetele noastre de oferte speciale.

Cele mai recente Promotii:

Check us on Tripadvisor: